Упоритият 29-годишен крадец Пешо се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата за 10 месеца условна присъда, а с превъзпитанието му бе натоварен кварталният от Първо РПУ.
Пешо всъщност е прозвището на К.Ж.И, който е родом от София, но живее на две преки от Съдебната палата в Русе. Той се прочу след няколко кражби, които така и не успя да довърши, но това не го отказа от мерака да се докопа до парите на другите.
Серията била открита рано сутринта на 23 октомври. Тогава продавачка в павилион за скара и пилета на грил на Покрития пазар го заварила във фургона си, докато хайдукът пълнел чанта с пържоли и бира. Изпеченият крадец не се усетил, че това е магазинерката и дори я поздравил любезно с думите „Здрасти, аз съм Пешо“. Жената запазила самообладание, извикала полицията и Пешо се озовал в участъка. Оттам го пуснали след няколко часа, но още на другия ден го прибрали отново за обир на кафе автомат на ул.“Цариград“. Процедурата се повторила - пак го хванали и го пуснали. Чашата обаче преляла, когато няколко дни по-късно собственик на друга кафе машина на „Хан Крум“ го спипал да обикаля среднощ с танцова стъпка около автомата му и да го блъска с две ръце, а в себе си носел и нож.
След този фал Пешо вече стигнал до съд. И понеже е вече осъждан, предпочел бързо да поиска споразумение с прокуратурата, за да отърве решетките и този път. Но всяка грешка оттук нататък ще е фатална.