Серийният убиец Пламен Радков от Русе, който е рекордьор в новата история на България за извършени посегателства върху човешки живот, осъди България в Страсбург. Жестокият престъпник спечели дело за това, че бил унизен от факта, че по време на изслушване в Ловешкия затвор е бил с поставени белезници. Това се случило около друго дело, което Радков завел - за лоши условия в Ловешкия затвор, който е новия му дом. Тогава той помолил белезниците да бъдат свалени, защото му пречели да се концентрира и му причинявали дискомфорт, но получил отказ. Заради това русенецът заведе дело срещу държавата в Страсбург през 2011 година, а съдът там реши, че България трябва да му плати 1000 евро обезщетение.
Радков спечели и делото за унизителни условия в затвора, по което Страсбург сметна, че правителството трябва му изплати 3000 лева. Освен делата за лоши битови условия, той е пускал жалба и заради отнемането на електронна игра „Плейстейшън 2“, с която се забавлявал и разнообразявал ежедневието си зад решетките. След като му я взели, изпаднал в дискомфорт и завел дело, което обаче загубил.
Радков излежава доживотна присъда заради това, че със съучастника си Здравко Петров е ликвидирал 5 души в Русе за година и половина. Освен това е съден за кражби, изнасилване и отвличане. Последната жертва на жестоките убийци станала влюбена двойка, разстреляна през май 1999 година. Той стана нишката, по която криминалистите разплетоха серия екзекуции, извършени през 1998 и 1999 г.