Първото издание на Салса уикенд в Русе завладя централния площад „Свобода“ и сърцата на стотици русенци. Партньорската инициатива между местната власт, фондация „Русе - град на свободния дух“ и салса клуб „Амигос“ превърна центъра на града в танцов празник за малки и големи. Кметът Пламен Стоилов не скри радостта си от това, че Русе е домакин на атрактивното събитие и увери, че общинската управа адмирира идеята всяка година градът да се превръща в национална столица на салсата.
„Едно от нещата, които липсваха на Русе в последните години, бяха събитията. Мисля, че този атрактивен салса уикенд ще достави удоволствие на русенци“, заяви Стоилов.
Дузина шоу програми представиха пред русенци близо 500 танцьори от салса школите в страната. Заедно с това бяха проведени и танцови работилници за начинаещи или напреднали, като централна фигура беше известният кипърски танцьор и международен съдия по спортни танци Памбос Агапиу.
„В Русе имате злато, защото имате много салса танцьори. Градът е създаден точно като за салса фиеста“, възторжено каза Агапиу.