Парламентарната комисията за борба с корупцията, водена от Волен Сидеров, ще покани за изслушване Десислава Атанасова и съпруга й Красимир Атанасов заради сигнал за конфликт на интереси. Сигналът бил свързан с обществени поръчки, спечелени от фирмите на Атанасов, които са на обща стойност 1,7 милиона лева. От комисията изтече и информация, че освен семейство Атанасови, ще бъдат поканени за изслушване и кметовете на Русе и Враца. А от това може да се направи изводът, че поръчките са осъществявани именно на териториите на тези две общини.
Всъщност и двете поръчки не са новина - информацията за тях се извъртя по всички медии още през есента на миналата година, както и обясненията на Атанасова и съпруга й Красимир, които многократно бяха препитвани от журналистите. Става дума за спечелената от Атанасов поръчка за ремонт на здравно заведение в Русе и за строителни работи във Враца.
През септември 2012 година врачанският кмет възложи на консорциум „ГБСД-09“, в който влизат фирмите „Декра строй“ ЕООД и „ГБС-Русе“ АД да построи защитено жилище и център за настаняване от семеен тип. Общата стойност на договорите за строителство възлизаше на 951 572 лева без ДДС. Парите бяха осигурени по проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“. Впоследствие медиите разкриха, че основният играч в консорциума е Красимир Атанасов - съпруг на Десислава Атанасова, която тогава беше здравен министър. Разбра се също и че консорциумът изобщо не е имал конкуренция - бил е единствен кандидат за поръчката.
Другата поръчка с русенски адрес вероятно е свързана с ремонт и реновиране на отделения на територията на Центъра за психично здраве през 2010 година на стойност 771 141 лева. И там поръчката е спечелена от „ГБСД-09“.
Още когато гръмна скандалът, Атанасова обясни, че е научила от пресата за сделките на мъжа си. А вчера научи от медиите,  че е станала клиент на комисията на Сидеров. „Не мога да коментирам конкретно, защото все още не съм виждала сигнала, за който става дума. Разбрах само, че въпреки че според правилника на тази комисия нейните заседания следва да са закрити, днес са били поканени да присъстват и медиите. Те знаят повече, отколкото знам аз. Според мен всичко това е политическа акция, която е насочена срещу Борисов, мен и колегите от ГЕРБ. Това вероятно е едно от указанията на същите хора, които написаха опорните точки как да се говори срещу хората на протестите. И сега се изпълняват. Защо не се самосезираха за Хохегер, където конфликтът на интереси за Станишев е явен, защо не се самосезират за Бисеров? Нямам роля в бизнеса на мъжа си. А най-голямата закачка в случая: е двамата кметове, които са възложили тези поръчки, за които ме питате, всъщност са били от БСП“, каза Десислава Атанасова.