Пътят е най-големият учител, който съм имала. Той ме научи, че всичко е възможно, ако го желаеш силно. Това каза в студиото на Нова телевизия Лора Василева - момичето, което обикаля света на автостоп, за да снима интересни моменти в различни държави. Тя напуснала престижна работа преди няколко години и започнала да пътува.
Младата жена призна, че от малка обича да ходи на къмпинг и да живее сред природата и това е оказало въздействие да поеме по пътищата на света.

Решението за пътешествията взела импулсивно, под влияние на неин приятел, който тръгвал само с една раница за Африка и я убедил да тръгне. Оттогава е обиколила много различни страни в три континента.

Лесно е човек да си осигури прехраната не само в България, но и в другите страни, продължи разказа си Лора. Тя сподели, че прави интересни фотографии и издава календар, който продава на фирми. При пътуванията си тя носи различни стоки и ги продава в отдалечени краища.

Не можеш да умреш от глад, където и да си винаги се намират добри хора, които да ти помогнат с работа и храна, твърди пътешественичката. На три пъти в Африка оставахме без пари за нощувка, веднъж опънахме палатка пред президентството на Сенегал в Дакар и ни поканиха от охраната да пренощуваме при тях, разказа Лора за най-трудния момент от пътешествията си досега.