Младият пилот на „Булкам“ /Русе/ Михаил Симеонов завърши втори в последния кръг на държавното първенство по автомобилизъм на писта. По традиция финалният кръг се проведе в гръцкия град Серес, а със събраните точки Михаил стана и генерален вицешампион в клас „А6“ /група „Н“/. Той бе изпреварен само от представителя на „Рангелов Мотор Спорт“ Мирослав Петков. Подреждането във временното класиране преди гръцкия старт бе такова, че победата в Серес щеше да направи един от двамата първенец на България.  
Мирослав и Михаил логично бяха големите конкуренти в този заключителен кръг и всички погледи бяха отправени към тях. Петков с „Пежо 106“ тръгна от първа позиция на стартовата решетка, но почти веднага бе изпреварен от няколко автомобила, сред които беше „Ситроен С2“ на Симеонов. Пилотът на „Рангелов Мотор Спорт“ атакува в третата обиколка и при опит за изпреварване закачи колата на Мишо и на практика му отне шансовете да финишира първи. След края на състезанието щабът на Симеонов подаде протест.
„Не съм направил нищо нередно. Всичко беше по правилата“, обясни Петков. Той разсмя публиката с аргумента, че феърплеят бил налице, тъй като сблъсъкът не оставил драскотина по неговата кола.
„Михаил е пилот с голямо бъдеще. Той е само на 17 години, но през този сезон стана държавен шампион на рали. Лично аз смятах, че не бива да избързва със стартовете на писта, но той и баща му прецениха, че могат да се справят на двата фронта. Много се радвам за неговите успехи“, коментира пред „Утро“ опитният пилот от „Хоби Кар“ и дилър на „Фолксваген“ за Русенска област Пламен Панталеев.