Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Джоно Младенов, Иво Тилко и Момчил Милчов.

Тримата са обвинени, за това че на 9.11.2013 г., на ъгъла на ул. "Пиротска"и ул."Цар Самуил" в София са извършили в съучастие опит за умишлено убийство по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата. Повдигнати са им обвинения.

Георги Димитров (Метин) се намира в шоковата зала на Военномедицинска академия, лекарите се борят за живота му. Младият мъж бе пребит в централната част на София на 9 ноември, към 20.12 часа. В хода на действията, в близост до мястото на престъплението, униформените задържаха двама от заподозрените – на Иво Тилков на 28 години и Момчил Милчов на 29 години. Извършен беше оглед на място, образувано е досъдебно производство. На 11 ноември бяха задържани още двама души, участвали в нападението.

Това е поредно нападение с ксенофобски мотиви в София в последните седмици в рамките на вълната от насилие срещу емигранти и бежанци.