Мощна градушка с големината на орех се изсипа над София. Ледените топчета валяха десет минути, придружени от много силен вятър, предаде БГНЕС.

За по-малко от няколко минути земята побеля от лед. В центъра се образуваха задръствания. Шофьорите спряха автомобилите си, докато градушката спре. Ледените топчета счупиха прозорци и огледала на колите, има вдлъбнати следи по покривите им. Точно в 17.00 часа градушката намаля.

По сигнал на гражданин на столичния бул. "Данаил Николаев", в участъка от Сточна гара до ИСУЛ високи 40-годишни тополи са се удряли в прозорците и балконите на два блока. Те са на по 7 етажа. В този участък има изпочупени клони на по-млади дървета.

Веднага след като градушката спря, столичани започнаха да оглеждат щетите от силната градушка. От полицията казаха, че има подадени сигнали за отводняване във Филиповци, Модерно предградие, Люлин и Нови Искър. Има паднали дървета по булевард Цариградско шосе.

Има счупено предно стъкло на трамвай по линия 10 на булевард "Черни връх". Има счупени прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на бул. "Царица Йоана", завиряване на участъци по бул. "Цар Борис ІІІ". Спряно е движението на Сточна гара.