668 лева обезщетение ще плати застрахователна компания „Лев Инс“ на русенската фирма „Месалина“ ООД за щети, нанесени по магазина й, реши Русенският районен съд. Фирмата има магазин в Плевен и в една ноемврийска вечер миналата година в него влетяла млада жена. При това влетяла в буквалния смисъл - директно през витрината с чисто нов хюндай.
Около 20 часа вечерта тя навлязла на червено в кръстовището пред магазина, ударила се в друг автомобил и в крайна сметка колата й влязла директно сред дрехите на „Месалина“ заедно с витрината.
Системата за сигурност се сринала, натрошена била част от оборудването, а два пластмасови манекена се простили с красивия си вид завинаги. Наложило се цяла нощ да дежури жива охрана, докато на сутринта дойдат стъкларите, за да оправят поразията.
Цялата стойност на причинените щети възлиза на 2056.99 лева, от „Месалина“ си поискали парите от застрахователната компания, но те сметнали за нужно да им платят само 1386 лева. И сега всъщност се води дело за разликата между действителната щета и това, което вече е било покрито от компанията. А ако решението влезе в сила, от „Лев Инс“ ще трябва да поемат и съдебните разноски.