Днес може би е една от последните слънчеви и топли недели, напомняща повече за пролетта, отколкото за есенния ноември.

Над страната е слънчево и тихо. И въпреки че метеоролозите днес не отчитат температурни рекорди, каквито имаше през последните дни, за БГНЕС съобщиха, че най-топлият български град е Велико Търново. В старата столица ноемврийското слънце стопли термометрите до 23,2 градуса. На високи температури се радват и в Шумен, Ловеч, Разград – навсякъде градусите са малко над 20.

В морската ни столица например слабият южен вятър и слънчевите лъчи се оказаха изключително подходящи за разходка до най-малкия природен паркове в страната - Природен парк Златни пясъци, разположен успоредно на морския бряг и обграждащ едноименния курортен комплекс. Щедростта на есенните красоти изпълниха с цветове пътечките на това природно кътче, създадено, за да запази и защити ценни растителни и животински съобщества и характерни ландшафти.

Прогнозата за първия ден от новата седмица, за съжаление, е за преобладаващо облачно време. Очакват се и слаби превалявания от дъжд в Югозападна България и Родопите. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а за столицата около 17 градуса.