Във вторник ГЕРБ няма да се регистрира в парламента, защото първа точка е избирането на заместник-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров.

Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора, съобщиха от партията. Той каза, че ГЕРБ няма да участва в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров.

Във вторник ще видим дали този път "Атака" ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента, каза Борисов. "Докато народът гласува за БСП, ДПС и "Атака" – нищо няма да се оправи. Докато "Атака" държи БСП и ДПС на власт, ГЕРБ е единствената партия, която проби бастионите на ДПС. На последните избори над 2500 души в Гърмен гласуваха за ГЕРБ, въпреки заплахите от ДПС. Как е възможно – Местан да говори, че не знаел нищо за Бисеров, след като Местан и Бисеров са един уникален тандем в Народното събрание?", запита Борисов. "Те са едно цяло. Йордан Цонев и Бисеров са внесли закон за офшорките заедно. Сигурен съм, че сега Бисеров много го боли от случващото се, защото той беше човекът, който ни питаше нас, в парламента – "боли ли като ни вадят зъбките". Тези хора, със своите действия, отвращават все повече хора. Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП, е чудовищен. Дамата се гърчи, в страшни конвулсии. Всички министри са на ДПС, БСП имат само един – Ангел Найденов", каза Бойко Борисов.