Русенският производител на огнеупорни материали „Труд“ АД бе определен за най-добра фирма на годината във второто издание на конкурса, провеждан по инициатива на Първа инвестиционна банка. Основаната през далечната 1893 година компания, която съвсем наскоро отпразнува своята 120-годишнина, грабна приза в категория „Средни и големи фирми“. Подгласници на „Труд“ станаха „Виденов“ ЕООД (производство и търговия с мебели) и „Колев и Колев“ ООД (производство и търговия на едро и дребно с детски обувки и стоки).
Друга русенска компания - производителят на сухи строителни смеси и топлоизолационни материали „Марисан и Колев“, спечели в категорията за любима фирма на публиката. 
Печелившите са избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвръщаемост на собствения капитал и възвръщаемостта на активите. Задължително условие бе кандидатите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд. През тази година, освен финансовите показатели, важна част от критериите за оценка бе и корпоративната социална отговорност.
„Големият интерес към конкурса ясно показва, че в България има качествени български фирми и те произвеждат отлични продукти, които могат да бъдат едни от най-добрите в Европа. Именно този факт оправдава нашата цел - да покажем добрите примери сред родните производители“, заяви на церемонията по награждаването Васил Христов - изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка и член на журито на конкурса.