Южноафриканец, който вече е абониран за всякакви чудновати рекорди, опитва от днес да допълни колекцията си като остане на телефона 50 часа. Целта на начинанието му е да събере пари за сираци, чийто родители са починали от СПИН, и за деца с увреждания.

Андре ван Зийл, който е серопозитивен повече от 30 години, вече е поставил 39 рекорда, прекарвайки 13 часа в джакузи, 345 часа, танцувайки в дискотека и 1000 часа, пълнейки резервоара с бензин.

За новия опит той се е снабдил с шест мобилни телефона, които звънят последователно, както и с фиксиран телефон в търговски център в Претория. "Това не е трудно. Просто имам нужда да продължавам да говоря...Всичко е в главата, защото, разбира се, човек не може наистина да се забавлява", казва Андре.

За постигането на целта той има право на пет минути почивка на всеки час, но трябва да продължи да говори по телефона до събота на обяд. Южна Африка държи рекорда по брой носители на ХИВ вируса, близо 6 милиона души, които ако имат достъп до медикаменти, могат да водят сравнително нормален живот.