Осмокласник от „Васил Априлов“ решил да дръпне една марихуана през междучасието в сряда около 10.45, но загубил съзнание и се свлякъл в на земята пред училището. Първи на помощ се притекъл училищният фелдшер. След като момчето било свестено, му било измерено кръвното налягане, чиито стойности паднали до 80/50.
Незабавно е повикан екип на Спешна помощ и полицейски наряд от Второ РПУ. Детето си признало, че е пушило трева, която купило от 19-годишният М.М.
Злополучният малък пушач е откаран в болницата и е настанен под лекарско наблюдение.
Няма опасност за живота на ученика и днес той ще бъде изписан, каза директорът на ОУ „В.Априлов“ Йордан Йорданов.
Според него в сряда още две момичета от неговия клас са си дръпнали по един път от наркоцигарата, но тя не им подействала зле. Момчето обаче я изпушило докрай и паднало до оградата на школото.
Продавачът на саската М.М. е заловен още в сряда. В него са намерени три полиетиленови топчета с марихуана. После тийнейджърът доброволно предал на униформените 20 грама марихуана в различни разфасовки и везна. По случая е образувана преписка за притежание на наркотици.
„Още преди 20 дни алармирах във Второ РПУ, че М.М. се навърта покрай оградата на училището и зарибява осмокласниците със саски“, каза вчера за „Утро“ Йордан Йорданов. Полицаите обаче започнали да следят М.М., за да стигнат до човека, който го снабдява с дрога и затова се забавили със задържането му. След прибирането на М.М. вчера е хванат и по-едрият разпространител на дрога.
М.М. е бивш възпитаник на нашето училище и докато бе при нас, имаше много противообществени прояви, обясни директорът на „Васил Априлов“. По думите му още оттогава момчето е регистрирано в Детска педагогическа стая. В момента М.М. учи в русенски техникум, но вече три години стои в първи курс.

Контрол

Ръководството на „Васил Априлов“ е направило график за дежурства на учителите около училището. От днес  преподавателите, които нямат часове, ще излизат пред школото и ще обхождат района около него, за да следят учениците да не пушат цигари в междучасията. Превантивната мярка се взема, за да се пресече безразборното пушене от подрастващите и евентуалната търговия с дрога.