Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал коментира след победата на тима с 4:3 след изпълнение на дузпи над Коста Рика на четвъртфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия, че това е най-добрият тим, който е водил.

"Сегашният отбор на Холандия е най-добрият, с който съм работил, когато става дума за отборен дух и задружност. Бях сигурен, че можем да победим Коста Рика. Ако на терена бяха трима нападатели, резултатът щеше да бъде различен", каза ван Гаал.

"Нямам съмнение кой ще бъде на вратата в следващия мач. Това е Яспер Силесен, но днес ние решихме, че Тим Крул ще се справи по-добре при дузпите. Ние предупредихме Крул за това, но не и Силесен за смяната, за да не загуби самочувствие."

"Преди мача тренирахме дузпи и считам, че това ни помогна. Всеки вратар има специфични качества, но Тим има по-добри качества при изпълнение на дузпи. За щастие смяната проработи. Ако не беше, щеше да е моя грешка."

"Не знам колко притежание на топката и колко възможности имахме, но това показва, че един гол е най-важното нещо. Това беше вълнуващ двубой."

"В 117-а минута Коста Рика получи първия си шанс в мача и Силесен се справи, но това можеше и да не се случи и ние да си тръгнем. Така че това е футболната игра и животът на един треньор", добави ван Гаал.