Хиляди гости на Албена се забавляваха 2 часа с рок мелодиите на великия Джон Лоутън и на една от най-успешните български групи - Б.Т.Р., на откритата сцена срещу хотел „Добруджа”. Концертът бе първия от общо осемте, които Албена подарява през юли и август на своите гости, в чест на 45-годишния си юбилей.

Точно в 21:00 часа на сцената се появиха Б.Т.Р. Те изпяха всичките си хитове, включително и парчета от новия си албум „Защо”, най-известни сред които са „Защо” и баладата „Забравената нежност”.

Публиката изригна, когато Джон Лоутън се качи на сцената. Големият рок музикант поздрави многобройната публика и не пропусна да се поинтересува дали сред множеството има сънародници на съпругата му Ирис, която е германка, както и поиска да вдигнат ръце британци и българи. Лоутън изпя хитови парчета от репертоара на "Юрая Хийп". Една част от песните, които изпълни са „July Morning”, „Easy Living”, „Come Back To Me”, „Sympathy”, „Free Мe”.

Концертът продължи до 23:00 часа. Следващата събота - 12 юли, сцената е запазена за Руслан Мъйнов, който заедно със Симфоничен оркестър - Шумен, от 20.30 часа ще подарят безплатен концерт на руски романси за гостите на Албена.