През нощта над страната ще бъде ясно и тихо. Към сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла, която в отделни райони ще се задържи до около обeд. Минимални температури - между 3° и 8°, в София: 3° - 4°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анастасия Стойчева, дежурен синоптик. Утре през деня ще бъде слънчево, ще се затопли. Максимални температури - между 16° и 21°, в София около 18°.
Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места по крайбрежието - с намалена видимост. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури - между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от запад, умерен. Ще се затопли. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра: 8°-9°.
В събота времето ще бъде слънчево, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина сутринта ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8, максималните между 16 и 21°, в местата с по-трайна мъгла 12-15°. В неделя ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Все още ще е сравнително топло. В понеделник облачността ще се увеличи и ще бъде предимно значителна, без валежи. От североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат слабо.