„Нека на излизане от тук хората да звъннат на близките си и да кажат, че вече нямат рак“, пожела Борисов по време на церемонията по официалното  откриване на модернизирания Онкодиспансер. Първият човек в ГЕРБ преряза лентата на новия Комплексен онкологичен център заедно с неговия управител д-р Камен Кожухаров и кмета Пламен Стоилов, след което разгледа здравното заведение, ремонтирано за над 7 милиона лева, отпуснати по европейската програма „Регионално развитие“.
На събитието присъстваха депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев, Десислава Атанасова и Светлана Ангелова, заместник-кметовете Свилен Иванова, Иван Григоров и Страхил Карапчански, областният управител Венцислав Калчев и заместничката му Милена Хинкова, председателят на общинския съвет Васил Пенчев, ректорът на Русенски университет проф.Христо Белоев, общински съветници, кметове от областта, лекари и общински служители. Борисов покани на имровизираната сцена пред Онкото и бившия шеф на агенция „Митници“ Ваньо Танов като подчерта вталената му фигура.
„Това е вторият голям проект в сферата на здравеопазването от общо четирите проекта за около 20 милиона лева, които са започнати от правителството на Бойко Борисов. Междуобластният онкоцентър ще даде шанс за живот на хиляди хора благодарение на модерната медицинска помощ. С обновяването центърът става водещ в региона и страната“, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов. Той подчерта, че 2014 е годината на успешна реализация на програмата „Да възродим Русе“. Стоилов посочи приключилия вече ремонт на АГ-комплекса на стойност 4 милиона, както и обновяването на болницата за 8 милиона лева, което се очаква да е готово през октомври.
Кметът изрази надежда скоро да бъде продължен ремонтът на сградата на Регионалната здравна инспекция.
След като се разходи из модернизирания Онкоцентър, Борисов разгледа и откритата преди седмица многофункционална спортна зала в СОУ за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“. Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат с ръкопляскания от учители и ученици, които го чакаха в новопостроеното съоръжение. Директорът Добромира Николова запозна накратко Борисов с обстановката в училището. Той от своя страна обясни, че изграждането на подобни зали е било политика по време на неговото управление и припомни мъдростта, че здравият дух се намира в здраво тяло.