Ръководството на ФК „Дунав“ представи вчера новия помощник треньор на представителния отбор Людмил Киров. Бившият русенски футболист, работил последно като наставник на юношеския тим на „Верея“ /Стара Загора/, ще бъде дясна ръка на старши наставника Веселин Великов. Любо Петков ще продължи да работи с вратарите, а известният в близкото минало лекоатлет Ростислав Димитров ще се грижи за кондицията на играчите. 
„С Людмил се познаваме от 7-8 години. Той е човек, който разбира от футбол“, каза Великов, след което съобщи имената на новите футболисти, които ще излязат за първа тренировка на 7 юли. Великов уточни, че някои момчета със сигурност ще останат в отбора, а други ще трябва да се доказват чрез проби.
Феновете ще могат да видят на първото занимание /18 часа, Градски стадион/ централния защитник на „Черноморец“ /Бс/ Мартин Димов, братята халфове от „Калиакра“ Пламен /24-годишен/ и Кристиян /23/ Кожухарови, централния нападател на „Миньор“ /Пк/ Андреас Васев, халфа Мирослав Будинов /играл в „Любимец“ и Гърция/, халфа на „Любимец“ Николай Колев, офанзивния халф на „Спартак“ /Пд/ Слави Читаков /23-годишен/, халфа на „Съединение“ Кирил Георгиев, юношата на „Левски“ и бивш халф на „Любимец“ Георги Чакъров.
На въпроса кои футболисти, играли за „Дунав“ през последния сезон, ще останат в отбора, Великов отговори: „Разговарях с почти всички. Играчите в тимове от „В“ група не подписват договори, така че не знам кой от тях ще изпълни обещанието си да играе за нашия отбор. Водим преговори с още няколко футболисти“.
Той съобщи и програмата с набелязаните контроли: 16 юли - „Дунав“-“Академик“ /Свищов/, 17 юли - „Лудогорец“ /младежи/-“Дунав“, 19 юли - „Добруджа“-“Дунав“, 26 юли - „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Дунав“, 30 юли - „Дунав“-“Етър“, 2 август - „Дунав“-“Спартак“ /Плевен/, 6 август - „Дунав“-“Светкавица/.
Каква ще е целта пред отбора? Екпресното му завръщане в професионалния футбол.
На въпроса как ще коментира последните закани на каварненския кмет Цонко Цонев, че „Калиакра“ ще отвее конкуренцията още на полусезона, Великов се усмихна: „Ще видим кой кого ще отвее!“