Нова телевизия е единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо днес в 15:00 ч. двубоя от полуфиналите на тенис турнира Уимбълдън между Григор Димитров и Новак Джокович.

Най-добрият български тенисист излиза в исторически мач срещу сърбина, след като отстрани миналогодишния шампион Анди Мъри с 3-0 сета.

Цяла България ликува след успеха на Гришо. Победата донесе най-много гордост в родния му град Хасково и във Варна, където е тренирал в началото на кариерата си. Той е възпитаник на варненския клуб "Черно море". На кортовете в морската ни столица се гордеят и с интерес следят неговите успехи.

Мачът между Димитров и Джокович е първи в програмата днес и ще започне в 15:00 ч. българско време на централния корт в лондонския "Ол Ингланд Клъб". След него започва другият полуфинал, който противопоставя носителя на седем титли от изданието Роджър Федерер (Швейцария) и Милош Раонич (Канада). Гледайте Григор Димитров срещу Новак Джокович в историческия полуфинален сблъсък на Уимбълдън днес от 15.00 ч. на живо по Нова.