Конкурс за длъжността „Директор на дирекция на природен парк „Русенски Лом“ обяви внезапно Изпълнителната агенция по горите и на 21 юли възнамерява да съобщи спечелилия.
След запитване и голямо настояване от страна на „Утро“ да кажат колко и кои са кандидатите за мястото, от агенцията съобщиха само бройката и отказаха да назоват имената им.     
Оказа се, че са двама кандидати за позицията и единият е инж.Цонка Христова, която от ноември миналата година изпълнява длъжността директор, а иначе 17 години е част от екипа на парка и не е партийно обвързана.
Другият спряган за кандидат е Димитър Пейчинов, за когото се знае, че също е лесовъд по образование, родом е от Ракитово /Велинградско/ и в момента се занимава с частен бизнес.
Еколозите от цялата страна коментираха в социалните мрежи, че се готви поредна смяна в интерес отново на ДПС - партията, която успя да назначи свои хора в осем от всичките 11 природни паркове в България.
На 21 юли в сградата на Изпълнителната агенция по горите в София ще се проведе събеседване с допуснатите кандидати, които ще трябва пред комисия да представят вижданията си за развитие на природния парк.