Когато имаш късмет, той ще те извади и от бедата, в която мислиш, че си попаднал трайно. Така се случи с младото пловдивско семейство Мариела и Костадин Гелеменови, които само преди две години бяха за окайване- с три малки деца живееха под наем без ток, защото не можеха да си го платят.

Едното от децата беше болно, но нямаха идея как да го спасят. Пловдивски вестник попадна на тяхната история, описа я на страниците си и тя привлече вниманието на организацията "България си ти", което пък, от своя страна доведе до днешния хепиенд. На площада в село Граф Игнатиево днес младото семейство получи ключове за собствен дом и сума ти подаръци. Високи гости на това тържество бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, който им подари икона, журналистът Петко Бочаров. В кампанията за подпомагане на младото многодетно семейство се включиха и със средства, а и с изпълнения днес на живо тенорът Калуди Калудов, певицата Валя Балканска, Печенката, Васил Петров, Сандра.

Веднъж поели приятелски подадената ръка, Мариела и Костадин заживяват в друга реалност. Предлагат им да изберат къде да живеят- те се спират на село Граф Игнатиево, което е на идеално според европейските стандарти разстояние от Пловдив, има добър транспорт, а в същото време предлага и удобства, и детска градина и училище за децата. Със средства на дарителите е закупена постройка, ремонтирана е и сега семейството разполага със собствен, макар и скромен дом. Плюсът е големият двор, в който Костадин е направил вече първи опити за земеделие и се надява така да подпомогне прехраната. Чрез дарителите семейството решава и един много сериозен проблем- средното дете е било с диагноза сърдечен порок, но след като им осигуряват преглед при проф. Чирков, става ясно, че просто има шум на сърцето, който с времето ще се преодолее. Тригодишният Митко и петгодишният Петко вече са записани на детска градина, Симона ще учи във втори клас на местното училище наесен, Михаела работи в кухнята на един от ресторантите в селото, а с помощта на пловдивския кмет пък Костадин всеки момент започва работа в общинското предприятие "Жилфонд". С една дума- младите хора вече имат всички предпоставки да градят живота си над скалата на унизителното оцеляване и да гледат децата си при нормални условия.