Жена, ръководила детска градина в американския щат Айова, е обвинена в убийството на 3-годишно момиченце, което тя хвърлила „силно на земята“, защото детето не искало да си свали якето. Отъм Елгерсма от Ориндж Сити почина в четвъртък от рани по главата, два дни след приемането й в болница. Родителите й, Филип и Дженифър са в шок.
Детето е получило травмите по главата в детската градина на 33-годишната Рошел Лин Сап. Според съдебни документи, Сап се е обадила на майката на момичето малко след 09:00 часа сутринта и й казала, че Отъм е паднала по стълбите.

Госпожа Елгерсма веднага дошла и взела дъщеря си, след което я откарала в местна болница. Там било установено, че детето има травма на главата, съобщава KTIV. Момиченцето веднага било транспортирано с хеликоптер в Детската болница Сандфорд в Сюкс Фолс в Северна Дакота, къдто лекарите открили, че детето има фрактура на черепа и мозъчна травма.

По информация на властите, Отъм почива два дни по-късно. По думите на полицейския началник на окръг Ориндж Сити Джим Потебаум, Сап по-късно е признала, че е хвърлила детето на пода, след като то е отказало да си съблече якето. Сап първоначално бе обвинена в умишлено нанасяне на телесна повреда и застрашаване на дете, довело до сериозна телесна повреда. В оглед на самопризнанията й и смъртта на детето, обвиненията ще бъдат коригирани, каза още Потебаум.

„Отъм бе радостта на живота ни, бяхме благословени с нея. Сега се утешаваме с това, че тя е при нашия Спасител, Ийсус Христос“, се казва в изявление на родителите й след смъртта на момиченцето.