Спряха съдийските права на Станислав Тодоров за неопределено време. Решението на съдиийската комисия на БФС дойде след вчерашния двубой между Черно море и ЦСКА, завършил 2:1 за домакините. След края на мача ръководството на армейците заяви, че ще сезира БФС за спорно съдийство на Тодоров. Недоволството на червените дойде след отсъдената в полза на Черно море спорна дузпа, както и отмяната на гол заради засада в полза на ЦСКА.

Ето и цялото решение на съдийската комисия:

Днес, 04.11.2013г. на свое заседание, СК при БФС разгледа представянето на съдийската бригада на мача от XVI кръг на "А" ФГ Черно море - ЦСКА и отправените нападки в пресата от страна ПФК ЦСКА към главния съдия Станислав Тодоров преди и след гореспоменатата среща.

След дискусии и внимателно гледане на интересните от съдийско естество ситуации, членовете на СК при БФС констатираха, че съдията не е ръководил срещата на очакваното ниво и не е защитил напълно реномето си на международен съдия и Съдия N.1 на България в момента. Въпреки правилната оценка на някои ситуации в мача, част от неговите отсъждания бяха определени като неточни и развалящи впечатлението от представянето му като например:

- Недостатъчно прецизна оценка на вида на нарушението на Менди (ЦСКА) при отсъждането на свободен удар за Черно море, след който бе отбелязан изравнителния гол;

- Неотсъден ПСУ в полза на ЦСКА пред наказателното поле на Черно море срещу Сидибе (ЦСКА), което предизвика бурни реакции и суматоха в техническата зона на ЦСКА и доведе до отстраняването на ст. треньора на ЦСКА - г-н Стойчо Младенов и пом. треньора г-н Анатоли Нанков

- Нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони - правилно отстранен Ст. Младенов, неприложена същата необходима мярка към ст. треньора на Черно море - г-н Георги Иванов за действията му.

- Непоказан жълт картон на Тодор Янчев (ЦСКА) в добавеното време на II полувреме за умишлена игра с ръка и спиране на обещаваща атака.

СК при БФС единодушно взе следните решения:
1. Спира съдийските права на гл. съдия Станислав Тодоров за представяне под очакванията за неопределено време и до изясняване на случая с отправените към него обвинения от страна на ПФК ЦСКА в пресата като най-учтиво кани ръководството на ПФК ЦСКА да представи пред СК при БФС писмени аргументи и доказателства за тези обвинения в срок до следващото заседание на СК. На същото заседание СК задължава да присъства и съдията Станислав Тодоров

2. Спира съдийските права на асистент съдия 2 Николай Христов за 5 срещи за неспазване на инструкциите на Методичния съвет и СК при БФС по отношение на позиционирането на асистент съдията по време на игра.