Реферът Станислав Тодоров е със спрени права за неопределено време, а страничният Николай Христов е наказан за пет срещи, реши Съдийската комисия към БФС на днешното си извънредно заседание.

Тодоров сериозно ощети отбора на ЦСКА по време на вчерашния двубой с Черно море във Варна, завършил 2:1 в полза на домакините. След двубоя от щаба на "армейците" бяха бесни на съдията, а Съдийската комисия се събра за извънредно заседание, след което правата на Тодоров са спрени за неопределено време.

Решението на СК:

"Днес, 04.11 на свое заседание, СК при БФС разгледа представянето на съдийската бригада на мача от XVI кръг на "А" ФГ Черно море – ЦСКА и отправените нападки в пресата от страна ПФК "ЦСКА" към главния съдия Станислав Тодоров преди и след гореспоменатата среща.

След дискусии и внимателно гледане на интересните от съдийско естество ситуации, членовете на СК при БФС констатираха, че съдията не е ръководил срещата на очакваното ниво и не е защитил напълно реномето си на международен съдия и Съдия N.1 на България в момента. Въпреки правилната оценка на някои ситуации в мача, част от неговите отсъждания бяха определени като неточни и развалящи впечатлението от представянето му като например:

- Недостатъчно прецизна оценка на вида на нарушението на Менди (ЦСКА) при отсъждането на свободен удар за Черно море, след който бе отбелязан изравнителния гол;

- Неотсъден ПСУ в полза на ЦСКА пред наказателното поле на Черно море срещу Сидибе (ЦСКА), което предизвика бурни реакции и суматоха в техническата зона на ЦСКА и доведе до отстраняването на ст. треньора на ЦСКА – г-н Стойчо Младенов и пом. треньора г-н Анатоли Нанков

- Нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони – правилно отстранен Ст. Младенов, неприложена същата необходима мярка към ст. треньора на "Черно море" – г-н Георги Иванов за действията му.

- Непоказан жълт картон на Тодор Янчев (ЦСКА) в добавеното време на II полувреме за умишлена игра с ръка и спиране на обещаваща атака.

СК при БФС единодушно взе следните решения:

1. Спира съдийските права на гл. съдия Станислав Тодоров за представяне под очакванията за неопределено време и до изясняване на случая с отправените към него обвинения от страна на ПФК "ЦСКА" в пресата като най-учтиво кани ръководството на ПФК "ЦСКА" да представи пред СК при БФС писмени аргументи и доказателства за тези обвинения в срок до следващото заседание на СК. На същото заседание СК задължава да присъства и съдията Станислав Тодоров

2. Спира съдийските права на асистент съдия 2 Николай Христов за 5 срещи за неспазване на инструкциите на Методичния съвет и СК при БФС по отношение на позиционирането на асистент съдията по време на игра".