Григор Димитров ще запише поредното невероятно постижение в своята кариера, след като днешната загуба на Кей Нишикори на 99 процента му осигури място в топ 10 на световната ранглиста.

Японецът днес бе победен от Милош Раонич в мач от осминафиналите на Уимбълдън и това означава, че Димитров ще го изпревари при обновяването на ранглистата в началото на следващата седмица. С достигането си до четвъртфиналите на турнира Григор вече си осигури 360 точки и от понеделник ще има общо 2910 в актива си, които му отреждат 10-то място в света. Единственият вариант българският тенисист да не попадне в топ 10 на ранглистата е ако хърватинът Марин Чилич спечели турнира, което за момента изглежда малко вероятно.

Разбира се, Димитров има шанс сам да си подсигури дори 9-то място в света, ако утре успее да победи защитаващия титлата си Анди Мъри. Двубоят е насрочен за втори на Централния корт на All England Club, на който играта започва в 14:00 часа българско време с мача между Симона Халеп и Забине Лисицки.