В своя мач номер 500 в Тура, най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от турнира от сериите АТР 500 във Виена, след като загуби Матео Беретини с 6-7(5) 6-7 в много равностойна битка, продължила почти два часа.

През цялото на срещата пробиви нямаше и заслужено и двата сета бяха решени след тайбрек. За съжаление, и в двата случая победител излезе поставеният под №3 в схемата на надпреварата италианец.

Така в общия баланс Димитров вече не води на Беретини - двамата имат по един успех. На 1/4-финалите Беретини ще срещне победителя от срещата Хьон Чун - Андрей Рубльов.

В първия сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек в който и двамата си размениха минипробиви, но при 6:5 в своя полза италианецът направи решителен такъв и в крайна сметка спечели частта.

През втората част нашето момче спаси мачбол в десетия гейм и отново се стигна до тайбрек. В него италианецът спечели след 7:1 точки в своя полза и така стигна и до крайния успех.

Димитров пък вече може да мисли за участието си на Мастърс 1000 турнира в Париж, който започва следващата седмица. Именно във френската столица българинът ще приключи официално участието си в АТП тура за сезон 2019.