Как точно се стигна до комбинацията Роджър Рашийд - Григор Димитров, за която в момента се говори най-много в световния тенис? Самият треньор разказа пред британски вестник.

През септември миналата година един специалист се качва на самолета за Лос Анджелис за двудневни разговори, които впоследствие ще доведат до раздрусването, от което имаше нужда мъжкият тенис, и до безсънни нощи за много звезди.

Треньорът е Роджър Рашийд, бивш състезател по австралийски футбол, а детето чудо, с което говори, е Григор Димитров, на 22 години, от трудна за живеене страна като България и уморен от шума около него.

“Той ми се обади един ден. Аз го следя от 16-годишен, знам какво може и се съгласих на срещата”, разказва Рашийд.

Димитров вече е известен с прякора Малкия Федерер и с връзката си със Серена Уилямс и Мария Шарапова, но и с това, че все нещо не му достига. Най-честите коментари са, че има проблем с физическата подготовка. Вероятно точно по тази причина е звъннал на Рашийд.

“Призна ми, че има нужда от сериозни промени. Аз имам собствена философия за това с какви хора да работя - с такива, които искат да вземат максималното от живота. Говорихме много, преди да се върна в Австралия, но после пак заминах за Лос Анджелис. Попитах го какво точно иска от мен и той каза: Да стана №1 в света. Правилен отговор”, допълна австралиецът. Резултатите са известни.

Самият Григор призна преди няколко дни, че му е писнало от прякорите, а освен като тенисист иска да се развива и като личност извън корта.

Отново думата има Рашийд: “В България няма много таланти в тениса, с които да се състезаваш и да се мотивираш от конкуренцията. Но Григор успя по някакъв начин да се справи с това. Той наистина притежава желанието да работи здраво. На тренировки натоварването винаги е много голямо и го караме да отиграва почти невъзможни топки. Не му е лесно, но е достатъчно да видиш блясъка в очите му, за да разбереш, че това му харесва, че точно това иска.”