Добре пийнал мъж явно помислил заведение във Ветово за гръцка таверна, тъй като изпитият алкохол го провокирал да продължи купона и от кеф да чупи чаши, чинии и каквото друго намери. Забавлението му обаче било прекъснато от служители на ресторанта, което хич не се понравило на купонджията и той тръгнал да ги заплашва и удря. Обърнатите чашки му дали криле да се съпротивлява и на дошлите на място полицаи, на които начертал план как ще ги заколи и убие, след като излезе от затвора. А след като ударил с юмрук един от униформените, белезниците бързо щракнали на ръцете му и му резервирали килия. Там той ще бъде в близките две години и четири месеца при първоначален общ режим в затвор от открит тип, ако присъдата на Районния съд бъде потвърдена и на по-горна инстанция.
Всичко започнало на 9 януари вечерта, когато М.И. решил да се почерпи във ветовския ресторант „Бели Лом“. След полунощ алкохолът вече започнал да диктува действията на осъждания, но вече реабилитиран мъж, и той решил да направи демонстрация, като счупи чашите и чиниите на масата си. Забележките да спре изобщо не го смутили, а напротив - мотивирали го да продължи с хвърлянето по пода на каквото свари. Първата жертва на подпийналия била помощничка в заведението, върху която  той се нахвърлил и я ударил в лицето. Крошето било придружено от закана за убийство. Познати укротили за малко разбеснелия се мъж, но щом дошъл синът на собственика на ресторанта да му търси отговорност, кръвта му отново кипнала и изпълненията в гръцки стил продължили. Той отказал да си покаже документите на пристигналите двама полицаи, като им крещял, че ще счупи още чаши, чинии и че ще прави каквото си иска в ресторанта. След заканата за убийство на един от униформените и юмрука в лицето му, М.И. бил повален на земята, макар и с доста усилия, от другия полицай и закопчан с белезници. Проверка с дрегер показала, че купонджията е с 1.72 промила алкохол.
На трезва глава пред съда М.И. признал стореното от него и изказал своето съжаление, с което си издейства намалено наказание с 1/3 от това, което заслужава. Въпреки това обаче затворът не му се размина, тъй като изключителният цинизъм, агресия и съпротива срещу органи на властта натежаха.