10-годишно момиченце е било блъснато от кола на излизане от „Мол Русе“, където заедно с родителите си празнувало Хелоуин в четвъртък. Детето излизало от търговския център около 18,30 часа заедно с майка си, баща си и бебе в количка, когато лъскаво БМВ го ударило. Семейството било на паркинга, на метри от пешеходната пътека.
„Слава Богу, че дъщеря ми не пострада много, по-силна беше уплахата. Веднага дойдоха полицията и Бърза помощ. Но най-лошото беше, че 21-годишният шофьор не само че не се трогна от факта, че е блъснал дете, но дори не се извини. Нещо повече - държа се арогантно и заплаши да ни съди, защото не си гледаме децата. Дори полицаите бяха потресени от това“, разказва майката на пострадалото дете.    
От полицията добавиха само, че детето е добре, ударен е само кракът му и вече си е вкъщи. А срещу шофьора Л.С. е подаден сигнал, по който ще се работи тепърва. Според полицаите причината за инцидента е била несъобразената скорост на водача, който е трябвало да прецени, че минава покрай оживен търговски център и е длъжен да пази пешеходците.