Близначката Моника Ланчева, която стана популярна заедно със сестра си Вероника след съвместното им участие в тазгодишното издание на „Мис България“, е била пребита след шумен скандал в русенската дискотека „Шоурум“. Инцидентът, който сложил лошия край на купона, се е разиграл в петък, а версиите защо се е стигнало до саморазправа, са повече от една.
Проверка на „Утро“ показа, че близначките Моника и Вероника са били в дискотеката в компанията на няколко момичета и едно момче. По случайност или не те се оказали на съседни маси с голяма компания от мъже и жени, с които преди дни са имали сериозен скандал отново в „Шоурум“. Тогава според персонала заради бутнат стол кандидат-миските започнали да замерят с чаши хората и да сипят грозни обиди по тях. И тъй като предния петък скандалът започнал да се разгорещява по същия начин и ситуацията отивала към втори епизод, този път близначките били изкарани от охраната на дискотеката през аварийния изход. Те изпратили момичетата до будката за вестници и цигари. Какво се е случило след това, не се знае. От дискотеката заявиха, че обмислят вариант повече да не допускат близначките, тъй като непрекъснато предизвиквали скандали.
Другата версия по същия случай пък разказва какво се е случило по време на самия побой, но не и какво го е провокирало. Според нея Моника е станала жертва на Свилен Тавата, Форито и Димитър Тамагочито. По нейни думи, докато със сестра й се запътили към такситата, тя била нападната. А след побоя е със синини, охлузвания по цялото тяло и сътресение на мозъка. Удари срещу близначката й Вероника не е имало. Моника е категорична, че ще заведе дело срещу нападателите.
Хора от дискотеката пък твърдят, че въпросните трима мъже са били в заведението дълго, след като близначките са били изведени.
Каква е истината ще реши съдът, ако се стигне до дело.