Брутално нападение и обир на възрастно семейство разтърси иначе спокойното село Червена вода. В нощта срещу петък в дома на Митка и Тодор Крайски нахлули двама маскирани, вързали, били и заплашвали 70-годишната жена пред очите на тежко болния й съпруг, който от години е на легло. След изстъпленията си насилниците взели скътаните от семейството за черни дни 2000 лева и изчезнали.
Митка била открита от съсед, който редовно ги навестявал, разказаха пред „Утро“ жители на селото. Докато беше здрав, дядо Тодор отглеждаше кози, но след като се разболя и не можеше да се грижи повече за животните, ги даде на съсед, обясни собственикът на магазина за хранителни стоки, който е в съседство до къщата на ограбените пенсионери. Митка редовно пазарувала от него. Съседът, който се грижел за козите на дядо Тодор, често носел прясно мляко на възрастните хора. Следобеда на следващия ден след нападението той опитал да влезе в къщата на Крайски, за да остави мляко. Никой не му отворил вратата, никой не му отговорил на повикванията и той се усъмнил, че може да се е случило нещо лошо с възрастните хора, защото Митка винаги си била вкъщи покрай болния Тодор. Успял да влезе в къщата и намерил жената вързана на стол, с тиксо на устата, пребита и обезобразена. Целият ужас, на който се натъкнал, се разиграл пред очите на безпомощния Тодор, който не можел да й помогне, тъй като не можел да стане от леглото.
Съседът веднага подал сигнал на тел. 112, пристигнали полиция и Спешна помощ. Митка била откарана в университетската болница с множество наранявания. Тя е настанена в Обща хирургия в шок с комбинирани травми и счупени ребра, казаха оттам. Опасност за живота й няма и състоянието й се подобрява.
Митка се грижела сама за болния си съпруг, но имала подкрепата на двете им дъщери, които живеят в Русе. По думите на съседи, те редовно навестявали възрастните си родители и помагали с каквото могат. След жестокия побой над майка им са прибрали баща си при тях в Русе, за да го гледат.
В Червена вода са потресени, възмутени и стреснати от бруталното нападение над семейство Крайски. Дядото бил много болен и близките му се приготвяли за най-лошото, а то какво станало, коментираха вчера в местния магазин червеноводчани. Явно нападателите, които са били двама, са знаели, че в дома им има скътани пари, предполагат местни жители.
Не е ясно как нападателите са влезли в дома на възрастните хора. От полицията не уточниха дали входната врата е била разбита, както и как насилниците са стигнали до нея, тъй като къщата е с двор. 
До вчера престъпниците не бяха задържани. Полицията и прокуратурата все още разследват дръзкото нападение и се въздържат от подробности по случая.