В неделя баскетболистите на „Дунав 2007“ ще играят първия си домакински мач от първенството на „А“ група срещу „Чавдар“ /Троян/. В навечерието на двубоя разговаряхме с президента на клуба Росен Дунов.
- Г-н Дунов, какво е настроението след двете катастрофални загуби срещу „Чардафон Орловец“ и „Академик“ /Благоевград/?
- Моето и на треньора Руслан Русев не е добро, но по никакъв начин няма да се нахвърля срещу момчетата. Отборът ни е толкова млад, че няма как да критикувам когото и да е било. Вярно, загубите са тежки, но аз виждам и ползи - нека състезателите ни да се поогледат, да се поочупят, да видят докъде са стигнали. Специално в мача с „Академик“ /Благоевград/ играха срещу отбор от канари - здрави и силни мъже, чиито претенции са да атакуват първото място в групата. Отделно няма как как да се сравняваме и като финанси, защото нашият бюджет е една десета от този, с който разполагат благоевградчани.
- Не се ли опасявате, че подобни поражения могат да смачкат самочувствието на момчетата и те да свикнат с ролята на аутсайдери?
- Не. Мисля дори, че ефектът ще е положителен. Нашите млади баскетболисти са наясно с полученото доверие и са амбицирани да се развиват. Сега например идват по-рано за тренировки, стараят се, участват с повече отдаденост в заниманията.
- Защо по-опитните Искрен Тодоров и Юри Казасов не взеха участие в първите два мача?
- Юношите ни бяха на турнир в Плевен и трябваше да пътуват веднага за Благоевград. Нямаше как да се върнем в Русе, за да приберем Искрен и Юри. Те обаче ще играят в неделя срещу „Чавдар“.
- Ще търсите ли подкрепления?
- До края на сезона ще разчитаме на този състав. Използвам случая да съобщя, че утре първият тим на нашия клуб с деца до 12 години ще домакинства на зонален турнир. Момчетата ще играят срещу „Чардафон Орловец“ и „Захари Зограф“ /Троян/, а мачовете в зала „Дунав“ ще почнат от 9 часа. И призовавам феновете да дойдат на мача в неделя, защото младият ни отбор точно сега се нуждае от голяма подкрепа.