Анализ на състоянието и нов проект на трудовата дейност вече е направен в русенската фирма „СЛ Индъстрис“ и в момента текат търговете за доставчици на лични и колективни предпазни средства. Всичко това става възможно благодарение на проекта, който спечелихме по програмата „Развитие на човешките ресурси“ и с помощта на Европейския социален фонд, обясни Димитър Димитров, управител на дружеството.
Целта е да се подобрят условията на труд в машиностроителната фирма, а с това да се повишат и резултатите от работата на служителите там. Тъй като в този бранш злополуките са едно от честите събития, чрез нови и модерни лични предпазни средства ще бъде повишена сигурността на работниците от една страна, а от друга чрез ремонт на помещенията ще се създадат по-благоприятни климатични условия за работа в халетата.
Русенската фирма „СЛ Индъстрис“ е създадена през 2004 г. и в нея се произвеждат изделия и заваръчни конструкции от стомана, машинно обработени части, компоненти и сглобки за крановата и материалодобивната индустрия. На територията на компанията се работи по система за управление на качеството по международния стандарт EN ISO 9001.