Злостна мълва, че Първа инвестиционна банка върви по пътя на КТБ напълни вчера салона на трезора с вложители, които бързаха да си изтеглят парите. Русенският клон обслужваше безотказно клиенти до 15 часа, когато всички офиси на ПИБ в страната прекратиха работа с клиенти до понеделник. 
Свидетели сме на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Само днес сме изплатили на всеки клиент, дошъл в банката, общо над 800 милиона лева. Разполагаме с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в банката. Затова днес ще работим с клиенти до 15 часа, а в понеделник ще обслужваме нормално клиентите, заявиха от ПИБ.
По-рано вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че се води разследване за злонамерено посегателство срещу банката чрез слухове и увери, че има лични пари в ПИБ, които не смята да тегли.
БНБ и правителството в лицето на премиера Пламен Орешарски декларираха пълна подкрепа.
Всички политически сили подчертаха, че създаването на паника е сред най-преките пътища за дестабилизация на страната, от която ще нанесе големи щети на всички.