След преминалия студен атмосферен фронт, в събота ще настъпи подобрение на времето, съобщиха от НИМХ.

Преди обед в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-късно през деня с развитие на купеста облачност, по-значителна над централната част от страната и планините, на отделни места с краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток, в югоизточните райони на моменти до умерен. Ще настъпи повишение на температурите, максималните ще са между 23° и 28°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините преди обед ще е предимно слънчево, но по-късно през деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания. Вятърът по билата ще е умерен от североизток-изток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 16°, на 2000 около 8°-10°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток, по южното крайбрежие на моменти до умерен. Максимални температури около 23°-25°, на морската вода от 18°-20° по северното до 23° по южното крайбрежие. Вълнението ще е 3-4 бала.

До полунощ все още в централните и източните райони на Южна България ще има превалявания и гръмотевици, които по-късно през нощта ще престават.