МВР опроверга изнесената днес информация за инцидент с футболиста Валери Божинов в Пловдив.

Валери Божинов е бил пребит до несвяст в Пловдив, предаде по-рано през деня бТВ. По информация на "Топспорт" футболистът отнесъл сериозен бой от компания почерпени младежи във петък срещу събота.

Таксиджии от стоянката пред "Водна палата" сигнализирали, че около 4:00 часа сутринта в Пловдив всички дежурни от полицията са окупирали пространството между булевард "Цар Борис III-Oбединител" и булевард "Марица".

Това е станало, след като е получен сигнал, че младеж лежи безжизнен в храстите край река Марица, не далеч от "Водна палата".

МВР: Няма инцидент с Валери Божинов

Във връзка с изнесената днес в медиите информация, че футболистът Валери Божинов е бил пребит в Пловдив, заявяваме, че няма какъвто и да било инцидент с футболиста в областния център и публикациите не отговарят на истината, се казва в съобщението, публикувано на сайта на пловдивската полиция.

Божинов говори пред Спортно шоу Гонг дали е бил обект на побой в град Пловдив през миналия уикенд.

„Слушам и се смея. Стана голяма сензация, и всяко предаване и сайт, явно му носи читаемост, гледаемост, да се занимава с мен. Мисля да съдя тези, които са го написали. Първо - не съм бил в Пловдив, второ - не ходя по заведения, трето, не знам как и защо моето име непрекъснато е замесено. Бях шокиран. Никой няма право да се подиграва и да говори такива неща. Крайно време е да се спре да се спекулира с моето име. Явно с добро не става, може би с лошо ще стане. Има си съдебни мерки. Майка ми е при мен цяла седмица, да ми помага за детето, и преди малко ми звъни и ме пита какво става. Некоректно е, не се правят така нещата. Трябва да престанат един път завинаги да се занимават с мен."