Шефът на ВиК в Русе осъществи немислимото - в подкрепа на оставането му на поста се обединиха ГЕРБ и БСП. 
Както „Утро“ писа, в града упорито се носят слухове, че Сава Савов ще бъде сменен, а за поста му се спрягат две имена - на Айдън Юсеинов и на Георги Стоилов. Кметът Пламен Стоилов призна, че е чувал мълвата, но подчерта, че дори ГЕРБ не са посмели да го бутнат, защото е доказан професионалист. И определи подобна рокада като „голяма грешка“.
Оказва се, че и в БСП харесват Савов. „Всички депутати от Русе, областният управител Венцислав Калчев и колегата Янаки Стоилов сме подписали писмо в защита на Савов и сме го депозирали на „Позитано“, каза вчера народният представител от БСП Добрин Данев.
Колежката му Екатерина Заякова също беше категорична, че сред тях никога не се е обсъждала смяна на шефа на ВиК. Червените избраници твърдят, че са реагирали превантивно, защото и до тях стигнали слухове за предстоящата му смяна. А според тях човекът е специалист, разбира си от работата, върши я добре и няма причина той да бъде отстраняван. 
Освен писмото в подкрепа на Савов, червените депутати са поискали среща с министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и със Сергей Станишев, за да обяснят позицията си.
Така обаче мистерията около това кой клати стола на Сава Савов става пълна. Защото преди няколко дни депутатката от ДПС Ферихан Ахмедова също каза, че няма информация за предстояща смяна на Савов.