В понеделник вечер в ефира на Нова ТВ ще се разиграят шестите поред Елиминации във VIP Brother 2013. Номинираните Съквартиранти тази седмица са Мариан Кюрпанов, певицата Йоана, Ирина Флорин и Мишо Шамара. Всеки от тях  ще получи индивидуална задача, с която да спечели подкрепата на своите фенове и да направи още една крачка към пътя до победата.
Утре вечер зрителите на Нова ТВ ще видят Мариан Кюрпанов в амплоа на  актьор, но този път в истински видео клип. Моделът ще заеме главно място в заснемането на новата песен на поп фолк певицата Анелия. Как ще се справи Мариан и какво ще излезе от неговото видео, ще разберем утре вечер по време на шестите Елиминации от 20:00 часа.
На певицата Йоана ще се наложи да бъде по-искрена от всякога. Този път BIG Brother ще реши да подложи Йоко на детектор на лъжата, без да й дава право да спестява отговори в Изповедалнята.
Ирина Флорин, която е известна освен с кариерата си на музикален изпълнител, също така и с дизайнерските си успехи, ще успее да покаже талант в Къщата на VIP Brother 2013. Индивидуалното предизвикателство на певицата ще бъде свързано с подготвянето на Модна линия VIP Brother 2013. Тя ще трябва да направи ревю единствено с дрехите на Съквартирантите, съчетавайки ги по най-оригинален начин. Какво творческо вдъхновение ще получи Ирина и дали ще впечатли достатъчно BIG Brother, ще видим утре вечер точно в 20:00 часа по Нова ТВ.
Каква задача ще получи Мишо Шамара и как ще бъде изненадан от BIG Brother, ще видите утре вечер в лайв изданието по Нова ТВ.  
Кой ще бъде следващият напуснал Къщата на VIP Brother 2013 и как ще се справят Съквартирантите със своите нови предизвикателства, ще разберете в понеделник вечер точно в 20:00 часа само по Нова ТВ.