Истинско „влекче на ужасите“ описаха вчера в ефира на Нова телевизия родители и деца от Мечка и Пиргово, които се возят всяка сутрин в автобус по линията към Русе и училище „Ангел Кънчев“. По думите на семействата шофьорът Метин Мемиш е карал с несъобразена скорост, излязъл е от платното за движение, бил е невъздържан в емоциите си и вдигнал скандал, след като е трябвало да се върне и да вземе закъсняла учителка. Пред телевизионната камера децата обясняват, че от невнимателното шофиране на едно от тях му е прилошало и е повърнало в автобуса. Подозренията на семействата са, че шофьорът може да е пил не е бил напълно адекватен.
Откакто сме спечелили конкурса за тази линия, имаме проблеми с конкурентите, които в продължение на пет години са се движили по нея и сега са принудени да свалят цени, коментира управителят на фирмата-превозвач „Шанс 99“ Виолета Илиева. Според нея разказите на децата са твърде преувеличени и шофьорът просто е направил маневра за обръщане и заради тесния път се е наложило да излезе от шосето и да нагази в полето. Все пак съм го отстранила от тази линия, макар че той е човек с 30-годишен опит зад волана и не допускам, че може да е бил пиян, особено след като сутрин преминава през всякакви видове проверки още преди да е започнал работа, коментира още Илиева.
Когато получих оплакване от децата и учителката им, че са имали проблем с транспорта, съм написала докладна до Общината и съм уведомила специалистите за случая, обясни директорката на ОУ „Ангел Кънчев“ Нели Дечева. Самата тя не носи отговорност за пътуващите от Мечка и Пиргово деца, докато те не влязат в училищната сграда, но е разтревожена от факта, че по линията се редуват различни шофьори и това създава несигурност у малчуганите. Нямаме такъв проблем с Червен, където автобусът е наш и се движи по едно и също разписание с един и същ водач, допълни Дечева.