Русенският тандем Стефан Митев-Мирослав Цанков се класира втори на провелия се под егидата на клуб „Приста 2011“ /Русе/ и общината турнир по тенис „Диоген Про Ам“. Състезанието, в което всяка двойка включва по един професионален състезател и аматьор, бе със сериозния за такъв тип турнири награден фонд от 5000 лева. Сумата бе подсигурена основно от фирма „Диоген“. На кортовете в Парка на младежта играха бивши шампиони и медалисти от държавни първенства като Ивайло Трайков, Димо Толев, Серафим Грозев, Стефан Митев.
Митев и Цанков стигнаха почти безпроблемно до полуфиналния мач, където победиха столичната двойка Георги Йорданов-Орлин Грошев /9:8/. Русенци се справиха наскоро срещу този тандем и на турнир в София с 9:8.
Финалният двубой за русенските тенисисти бе срещу Димо Толев и Александър Асенов. По-свежите Толев и Асенов постигнаха победа с 6:1, 6:3. Интересното е, че Стефан и Мирослав прекършиха тази двойка в груповата фаза, но изглежда поизцедиха доста сили в рамките на турнира и във финала изглеждаха малко уморени.
Русенският турнир „Диоген Про Ам“ се очертава да се превърне в традиционен, като следващото му издание ще бъде през 2014 година.