Григор Димитров има шансове за успех срещу Роджър Федерер, тъй като се намираме в края на сезона и някои играчи изпитват умора, заяви австралийската тенис звезда Саманта Стоусър.

Тя пристигна в София днес следобед за участие в Турнира на шампионките, който ще се състои в столичната зала "Арена Армеец". "Не знам много неща за България, тъй като не съм била тук досега. Не е обичайно да ходя на места, на които не съм била преди, но това е добър шанс да науча за едно ново място, да опозная друга част от света. Разбрах, че това е един много добър турнир, добре организиран. Ще опитам да покажа най-доброто от себе си и да затвърдя успешното си представяне от последните седмици. Не мога да кажа какво ще се случи в тазгодишното издание на Турнира на шампионките. Разбира се, надявам се да стигна до финала. Изправям се срещу някои тенисистки, които са ми неудобни по принцип, но ще дам всичко от себе си. Симона Халеп прави

много добър сезон. Според мен, тя е тенисистката в най-добра форма в този момент. С Пиронкова сме се срещали, мисля два пъти. Труден съперник, обича да играе на трева, не знам какъв ще бъде корта тук. Сигурна съм, че с подкрепата на публиката тя ще бъде труден съперник за побеждаване. Да, знам кой е Григор Димитров. Той има шансове срещу Федерер, защото вече сме в края на годината и доста състезатели са уморени. Надявам се да стане добър мач, защото и двамата са много добри тенисисти", каза Стоусър. Тя бе посрещната на летището от ръководството на БФ Тенис, много журналисти и един фен, който получи автограф от австралийката. В България вече е и Анастасия Павлюченкова, която при пристигането си се закани, че ще вземе реванш от Цвети Пиронкова за срамното поражение от нея на Уимблълдън 2013 с 0-6, 1-6.

"Познавам я много добре и сега идвам да взема реванш! Нямам особени предпочитания за жребия в групите, освен едно – не ми се иска да се падна срещу друга рускиня. Тренираме заедно от деца и познаваме играта си до болка, освен това не ми харесва да излизам срещу приятели на корта. Този турнир е перфектният начин да завърша годината и за мен е важно да се представя добре", каза Павлюченкова. Тя също коментира Григор Димитров и чудесното му представяне през октомври. "Следя развитието му, той е мой приятел отдавна. Тренирахме заедно преди години в академията на Патрик Муратоглу в Париж и оттогава сме в много добри отношения", каза рускинята. Станаха ясни и двете резерви в турнира. Това са Елина Свитолина от Украйна и Ивон Мойзбургер от Австрия. Свитолина стигна до София, след като спечели турнира в Баку. Тя е №40 в света. Мойзбургер е 50-а в ранглистата и този сезон взе титлата в Бад Гащайн.