Испанският вестник „Марка“ не пропуска да отбележи края на футболната кариера на Шави Ернандес в националния отбор на Испания. Изданието отбелязва, че „най-големият си тръгва“.

„На 17-и май, в деня, в който Барселона играеше на своя стадион в последния кръг от първенството срещу Атлетико Мадрид в борбата за титлата на Примера дивисион, Шави бе оставен на резервната скамейка. Той се появи в игра само за 13 минути, в които си взе сбогом с Барселона. 32 дни по-късно Испания играеше последния си мач на Световното първенство. В този ден Шави не влезе в игра дори за 13 минути. Той ясно заяви в дните преди двубоя с Австралия, че слага край на кариерата си в националния отбор на Испания. Шави напусна Барселона и националния отбор на Испания по един и същи начин“, пише изданието.

„Барселона и Испания обаче не се сбогуваха по начина, по който трябва с Шави. Това не е честно. Шави Ернандес е най-големият футболист в цялата история на Испания. Има много играчи, които ги гласят за негов заместник – Коке, Тиаго и дори Сеск. Никой обаче не е като Шави. Той тотално доминираше на терена и бе изключително прецизен“, продължава испанският ежедневник.

„Величието на Шави дори е признато от един от неговите големи съперници на футболния терен Кристиано Роналдо. Роналдо винаги се е изказвал много ласкаво за Шави и Иниеста. Двамата заслужаваха да спечелят Златната топка. Говерейки за златната топка Шави се оттегля без да е спечелил това отличие. Това обаче не го прави по-малко Велик. През 2010 година никой не заслужаваше повече от него Златната топка!“

„Касияс заяви, че тази група от футболисти не заслужава такъв завършек на кариерата си в националния отбор. Шави е един от тези, които най-малко заслужава подобно нещо. Той трябваше да се сбогува с испанския национален отбор на терена. Бразилската публика трябваше да го изпрати с овации на крака. Не защото Шави играе за Испания! Защото Шави бе един от избраните“, завършва коментара си вестник „Марка“.