Група от осем доброволци, обучени за действия при кризисни ситуации, тръгва днес към Добрич, за да окажат помощ на пострадалите при наводненията. Хората са членове на Младежкия авариен екип и психолози към БЧК. Вчера през целия ден фирми и граждани носиха при червенокръстците дарения от бутилирана вода, хигиенни материали, кофи, стирки, дрехи, одеяла, лични санитарно-хигиенни средства. Организаторите на  бенефиса на Силвия Митева също оказаха подкрепа, като поставиха фондонабирателни каси и предоставиха всички средства за пострадалите в Добрич.
Там положението е много тежко и възстановяването ще продължи по-дълго от Варна, тъй като тепърва има да се събарят накиснати къщи, коментира шефът на БЧК-Русе д-р Руденко Йорданов. Той напомни, че в Добрич ще има нужда и от криви лопати и всякакви видове кофи, за да може да се изгребват калта и тинята от запазените сгради.
В частната детска градина „Смехорания“ също отвориха пункт за дарения. Освен кутия за финансови средства, там вчера приеха и помощи от универсални почистващи препарати за под, стени и прозорци. В четвъртък директорката на градината Мариана Статева е организирала транспорт до Добрич и ще занесе всички дарения. Тя допълни, че има нужда от дрехи, обувки и елементарна покъщнина за семействата, чиито къщи са останали под водата и са абсолютно необитаеми.