Сутрешното кафе те гледа редовно сънено, с широка прозявка на лицето, понякога е искрено начумерено и сърдито, а друг път лъчезарно и бодро. В такива рамки често се движат настроенията за „добро утро“ всеки ден. Такива емоционални лица, изобразени на чаши за кафе, предлагат и предприемчиви производители. Така най-малкото всеки може да си избере закачлив образ според настроението си сутрин и да се усмихне на новия ден. Защото дори и най-копнеещият за сън и топлината под завивката няма как да остане равнодушен пред забавните гримаси на чашите. Често тези порцеланови чаши с личица на тях са ръчно изработени. Освен това са с двойна стена, което гарантира, че напитката ще остане топла по-дълго време.
Шеговитите аксесоари със сигурност са отличен избор за разчупване на атмосферата вкъщи и внасяне на щипка настроение и артистичност. Освен със собствена физиономия, се предлагат и
големи чаши за ударна доза кафе или чай
Неслучайно производителят ги е нарекъл „ударни“, тъй като дръжката им е подобие на боксовете, които влизат в употреба при кървави битки между банди, понякога не само във филмите. Въпреки зловещите за ранна утрин асоциации, чашите са изключително удобни именно заради дръжките си, защото буквално прилепват към всеки пръст на ръката. Също на бойна тема са и артистичните предложения за съдове за подправки, които нямат нищо общо с изтърканите и еднообразни солници. Нестандартно дизайнерско решение са порцелановите гранати за сол и пипер, които със сигурност биха предизвикали интереса на сътрапезниците. За тези, които не си падат по такива стряскащи предложения, има и миролюбиви съдове за подправки - странни човечета и животни, които будят усмивки или умиление.
Охлаждаща чанта, която да гарантира перфектната температура на любимата бира например също е сред иновативните предложения на производителите. Със сигурност това изобретение би обрало овациите на почти всеки мъж, който обича да разпуска с разхлаждащо питие в ръка.
Особено атрактивни са
магнитните мустаци за снимка
Така фотосите на малки и големи придобиват изключително забавен вид. Мустаците са в различни форми и позволяват весела закачка с фотографиите на близки и приятели. Така с поставянето на мустакати снимки върху хладилника със сигурност забавлението на семейната трапеза е гарантирано.
Мустакато предложение има и за посрещане на гости. Изтривалката пред входната врата като завъртян мустак няма как да не провокира усмивки и добро настроение още преди човек да е стъпил вкъщи или да е отворил вратата на гостите си.
Любопитни са щипките, които изобретателни дизайнери предлагат като аналози на закачалки за дрехи. Те могат да се поставят както на обичайното място, където се оставят дрехите, така и да се сложат на хладилника или в кухнята и да служат за закачане на кърпи например. Интересното е, че имат две функции. На първо място, разбира се, традиционната - за закачане на предмети, но тъй като
върхът на закачалките всъщност е щипка
на него могат да се оставят бележки, снимки или закачливи послания. 
Много практично е и устройството за закачане на ключове, които са се превърнали в един от най-честите предмети, които човек или изтърва в бързината, или губи. Аксесоарът, който се монтира на стената, обещава до такива грешки да не се стига и връзката с ключове да си седи където й е мястото и винаги да е лесна за намиране.
Нестандартно е предложението и за огледало в дома. Със сигурност идеята би срещнала широкото одобрение на младите хора, които търсят по-различна и артистична визия за дома си. Предложението е за огромни очила и дори в първия момент човек би се замислил какво всъщност е приложението им - на разчупен декор, произведение на изкуството или в крайна сметка на огледало.
Всички дизайнерски предложения за внасяне на забава и настроение вкъщи могат да се намерят в интернет. Повечето от тях са на изключително достъпни цени и не биха оставили купувачите с отънели джобове. За сметка на това обаче аксесоарите гарантират повече усмивки и уникалност на дома.