Актьорът Стефан Вълдобрев е глобен за две пътнотранспортни нарушения със 130 лв. и лишен от правото да управлява МПС за 2 месеца от Благоевградския районен съд. Известният артист е хванат в нарушение на път за Разлог. Той обжалвал санкцията си, като с жалбата му помогнала съпругата му адвокат Яна Вълдобрева.
На 26 юли следобед Вълдобрев пътувал с актрисите Цветана Манева и Радена Вълканова, тъй като същата вечер имали участие в театралните празници, организирани от Нона Йотова в община Разлог, съобщава struma.bg.

В района на Симитли пътните полицаи Светослав Милев и Живко Попов забелязали, че софийски мерцедес изпреварил тир на забранен участък, и вдигнали стоп-палка на водача, той обаче не спрял. Патрулката застигнала автомобила и дала ново разпореждане за спиране. Този път шофьорът изпълнил полицейската заповед. Младшият автоконтрольор Светослав Милев му съставил акт за забраненото изпреварване и за това, че не е спрял първия път. Стефан Вълдобрев подписал акта с възражение и продължил към Разлог. Впоследствие получил наказателна честитка от началника на КАТ „Пътна полиция” - Благоевград гл. инспектор Димо Чобанов.

Вълдобрев лично написал възражание, в което описва ситуацията от негова гледна точка. Твърди, че пътната обстановка е била сложна и непрегната. Имало гръмотевична буря и пороен дъжд, като по пътя се образувала огромна автоколона от леки коли и тирове, които се движели бавно, с около 45 км в час, и изпреварването било невъзможно.

Стефан Вълдобрев се бил залепил зад тир, като спазвал дистанция от 4-5 метра. В един момент забелязал в средата на насрещното платно полицай, но не е видял стоп-палка и продължил. След 7-8 км видял в огледалото за обратно виждане полицейския автомобил, от който му дали знак да спре. Същото разпореждане било дадено и на микробуса, който се движел зад мерцедеса на Вълдобрев.

Това е твърдението на актьора, който вчера не дойде на делото в съда в Благоевград, а изпрати съпругата си. Адвокат Яна Вълдобрева оспори наказанието с мотива, че са допуснати процесулни нарушения. Наред с това поиска да бъдат изслушани като свидетели хората, които са пътували с водача, т.е. в съда в Благоевград да дойдат актрисите Цветана Манева и Радена Вълканова.

Шефката на РС - Благоевград Екатерина Николова реши, че всички свидетели - актьори и полицаи, ще бъдат разпитани в едно заседание, и определи друга дата. Адвокат Яна Вълдобрева представи пълномощно, че представлява безплатно своя съпруг. Двамата се познават още от трети клас, но любовната искра между тях пламва в Английската гимназия в Стара Загора, когато Стефан е известна местна рок звезда.