Ивайло Петев е бил поканен в Загреб, за да изгледа домакинството на местния Динамо на ПСВ Айндховен в турнира Лига Европа, а не, за да бъде назначен за треньор на хърватския гранд. Това заяви президентът на тима от хърватската столица Мирко Баришич.

"Петев дойде в Загреб, тъй като беше поканен от нас да изгледа срещата с ПСВ. Поканата бе направена по време на мача ни в България. Той е доста интересен вариант, както и много други специалисти, но в този случай Петев не е дошъл, за да става треньор на Динамо", каза още Баришич пред местната преса. "Бранко Иванкович разбра, че така не можем да продължаваме. С помощта на Зоран Мамич се опитваме да спрем тази лоша серия и да върнем нещата към нормалния им ход", каза още шефът на хърватския тим. Мачът Динамо Загреб - ПСВ Айндховен е в четвъртък.

Вчера, за трети път в своята кариера Бранко Иванкович бе уволнен като наставник на Динамо Загреб и за трети път неговото уволнение става факт след решение на собственика на тима Здравко Мамич. Временно начело на тима отново ще застане братът на Мамич - Зоран, а негов помощник ще бъде Игор Цвитанович. Уволнението на Иванкович става факт до голяма степен и след загубата на Динамо с 0:3 в София от българския шампион Лудогорец от турнира Лига Европа, както и след лошото представяне на тима в местния шампионат.