Утре ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в низините и равнините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 18° и 23°, по Черноморието, където облачността ще се задържи по-дълго, до 15-17°, в София 21-22°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов, цитиран от Агенция "Фокус".
Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност, която в следобедните часове временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури 15-17°.
Над планините ще бъде слънчево и ще е подходящо за туризъм. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, по високите части от юг. Максимална температура на 1200 метра 17°, на 2000 метра 11°.
През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутрин на места в низините и около водните басейни ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Температурите ще остават без съществена промяна.