Трансферът на сръбската баскетболистка Таня Чиров в „Дунав 8806“ бе бомбата на трансферния фронт. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Георги Божков.

- Г-н Божков, какъв играч е Таня?
- Нейната позиция е гард-крило. Става дума, така да се каже, за многофункционална състезателка. Най-важното в нейната визитка е разнообразието в играта й. Съществена част от характера й е умението й и силата да поема отговорност. Тя е контактен човек и бързо намира общ език със съотборничките си. Виждам, че отборът я прие много добре, но в колектив като нашия подобна дружелюбност не бива да учудва никого. В крайна сметка целта е една и момичетата са наясно, че могат да бъдат силни, когато са сплотени. С една дума - Таня е изключително полезна баскетболистка и смятам, че стилът й на игра ще допадне на нашата публика.
- Каква е формата й в момента?
- Е, на две тренировки не мога да преценя кой знае какво. Освен това се опитвам да я посъхраня, защото тя пътува близо 3000 километра от Италия до България и едва ли е възстановена така, че да работи на пълни обороти от първия ден.
- Ясно е, че привличането на Таня е светкавична реакция за запълване на пробойната, оставена от контузилата се Радостина Димитрова. Какво е нейното състояние?
- В Русе е и работи по програма за възстановяване.
- Какви са прогнозите на лекарите за пълното й излекуване?
- Прогнозата е „от“ до „до“. Всичко е много относително. Факт е, че Радостина няма да се завърне в игра до Нова година. Жалко, много жалко, защото тя се намираше в превъзходна форма! Не ни остава нищо друго, освен да я подкрепяме и да я окуражаваме в процеса на възстановяването.