32-годишната бивша баскетболистка на ЦСКА Таня Чиров направи първа тренировка с „Дунав 8806“. Сръбската звезда идва като спешно подкрепление след нелепата контузия на Радостина Димитрова. 
„Поддържах непрекъснат контакт с Чиров и се радвам, че успяхме да я привлечем“, заяви старши треньорът Георги Божков. Той описа сръбкинята с български паспорт като човек, на когото може да се разчита.
Божков и Чиров направиха дубъл в ЦСКА с титла на България и купата на Адриатическата лига. После тя изкара 5 сезона в Италия, а през последната година игра в Турция. Тази есен реши да се върне на Ботуша, но не бе картотекирана и „Дунав 8806“ реагира светкавично.
„Не мислих много върху предложението на г-н Божков. Той е треньор с неизменно високи цели. „Дунав 8806“ е с добър имидж в България и в Европа. Надявам се да заслужа подкрепата на феновете, за които съм чувала само хубави неща“, каза Чиров.
Таня смята, че ще се адаптира бързо към новия си тим, още повече, че познава отлично Зорница Костова, Радостина Димитрова и Жаклин Златанова.